Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

1Úton Nemzetközi Zarándoknap – A világ testi és lelki egészségéért

cikk, szerző: sodi

Idén is megrendezésre kerül az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap.

Az mostani zarándoklat, mint eddig sokszor az ezt megelőző években nem csak arról szól, hogy környezettudatosan, a legkisebb ökológiai lábnyommal ismerhetjük meg a régió épített és természeti kincseit és mindeközben pedig töltekezhetünk a közösségek vendégszeretetéből, számunkra új tájak felfedezéséből, a fizikai fáradtságból adódó jó érzésből, minden alkalom egy felajánlást, egy magasabb célt kíván szolgálni. Így az idei 1Úton Nemzetközi Zarándoknap keretében, melynek központi lelki programjaként „a világ testi és lelki egészségéért” zarándokolhatnak a résztvevők.

A meglévő 1Úton szakaszokat erre az alkalomra két-két új kijelölt szakasszal bővítették ezeken nyílik lehetőség Szlovákiában Palást – Ipolyság és Ipolyvisk – Felsőszemeréd – Egeg - Palást, valamint Magyarországon Esztergom – Basaharc – Szob – Márianosztra és Dorog – Tokod – Péliföldszentkereszt között.  Az esemény megrendezésére 2020. augusztus 15-én kerül sor, melynek szervezésében részt vesz Palást község, valamint a Mária Út Közhasznú Egyesület.

Az új szakaszokon megvalósuló rendezvény határon átnyúló együttműködéssel valósul meg az Interreg Szlovákia – Magyarország az SKHU/WETA/1901/1.1/029 projekt kereténben. Várjuk sok szeretettel a szíves érdeklődőket és zarándokolni vágyókat!

A már meglévő szakaszok információit az alábbi linken érik el:

http://1uton.mariaut.hu/

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.