Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

1Úton Nemzetközi Zarándoknap - Szakaszinformációk

cikk, szerző: sodi

2020. évben is megrendezésre kerülő 1Úton Nemzetközi Zarándoknap alkalmából a HUSK/WETA/1901/1.1./029 projekt keretein belül 2 új szlovákiai és két új magyarországi szakasz került kialakításra, melyen megszervezésre kerül az egy napos zarándoklat! 

A meglévő 1Úton szakaszokat erre az alkalomra két-két új kijelölt szakasszal bővítették ezeken nyílik lehetőség Szlovákiában Palást – Ipolyság és Ipolyvisk – Felsőszemeréd – Egeg - Palást, valamint Magyarországon Esztergom – Basaharc – Szob – Márianosztra és Dorog – Tokod – Péliföldszentkereszt között.  Az esemény megrendezésére 2020. augusztus 15-én kerül sor, melynek szervezésében részt vesz Palást község, valamint a Mária Út Közhasznú Egyesület.

A magyarországi Esztergom – Basaharc – Szob – Márianosztra szakaszra érkezők a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház bejáratánál 8:30-tól gyülekezhetnek, az áldás után 9 órakor indulnak útjukra a zarándokok. Az érkezés Márianosztrára 17:00 órakor a Magyarok Nagyboldogasszonya Bazilikához, majd agapé, ezt követően a záró szentmisét 18 órától Vízi András atya fogja celebrálni.

A másik szakasz Dorog – Tokod – Péliföldszentkereszt. A dorogi Szent József-templomnál 9:10-től várják szeretettel az érdeklődőket, az indulásra az áldás után 9:30-kor kerül sor. A tervezett érkezés Péliföldszentkereszt templomához 16:30, agapé 17:00 órától, a szentmisét bemutatja Ábrahám Béla SDB, Szent István Magyar Szalézi Tartomány tartományfőnöke.

 

A szlovákiai Palást – Ipolyság szakaszra érkezők a palásti templomnál 7:45-től gyülekezhetnek, majd után 8 órakor indulnak útjukra a zarándokok. Az érkezés Ipolyságra 14:00 órakor a helyi templomhoz, a 15:00 órai záró misét pedig az agapé követi.

A másik szakasz Ipolyvisk – Felsőszemeréd – Egeg – Palást. Az ipolyviski templomnál 7:45-kor varják várják szeretettel az érdeklődőket, az indulásra 8:00-kor kerül sor A tervezett érkezés Palást templomához 14:00, a 15:00 órai litániát az agapé követi.

 

Mind a szlovákiai és magyarországi új szakaszokon megvalósuló rendezvény határon átnyúló együttműködéssel valósul meg az Interreg Szlovákia – Magyarország az SKHU/WETA/1901/1.1/029 projekt kereténben. Várjuk sok szeretettel az érdeklődőket és zarándokolni vágyókat!

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.