Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Pálos70 Rendezvény és Szakmai utak megszervezése

cikk, szerző: sodi

Az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program, SKHU/WETA/1901/1.1/029 azonosítószámú Zarándokélmények a határtérségben című projekt keretén belül az együttműködő partnerek Palást Község és a Mária Út Közhasznú Egyesület a Pálos70 zarándokesemény megrendezésére készülnek.

Erre az alkalomra egy új szakaszt jelöltek ki a szervezők, amely Kemence és Márianosztra között mintegy 20 -25 km-es szakaszon. Útközben egy előre kijelölt frissítőponton a Kisírtáspusztai kisvasútállomáson várják majd a zarándokokat egy kis feltöltődésre, hiszen a Pálos70 elsősorban egy gyalogos teljesítménytúra, így tapasztalt túrázók, jó fizikai erőnléttel rendelkező zarándokok és teljesítménytúrázók figyelmébe ajánlanánk a 2020.10.11-én megrendezésre kerülő eseményt. A rendezvényen résztvevők számára Márianosztráról Kemencére transzfert biztosítunk. 

Ezen kívül még a Szakmai utak megszervezése is elkezdődött, melynek alkalmával az útvonalon lévő természeti értékek és felmért útvonalak mentén kialakított együttműködések is megerősítésre kerülnek. A Szakmai utakon a projekt megvalósításában résztvevő szervezetek meghívott munkatársai vesznek részt, melyet 2020.09.29-30-án rendeznek meg.

A projektben eddig megvalósult tevékenységek az ajánlott útvonalak felmérése és rögzítése, szolgáltatói kataszter, adatbázis összeállítása, túraajánlatok, rendezvények szervezése, valamint az 1Únon Nemzetközi zarándoknap, melyen az idei évben a világ testi és lelki egészségéért zarándokoltak a résztvevők - melyek a térség turisztikai potenciáljának növelését szolgálják.

 

A Mária Út Egyesület és Palást Község igyekszik megfelelő feltételeket teremteni annak érdekében, hogy a kitűnő környezeti adottságokkal (Börzsöny és Ipoly-térség), kulturális és vallási örökségekkel (épített örökség, kegyhelyek, jeles események) rendelkező térségben növekedjen a látogatók száma, és tényleges turisztikai attrakcióvá válhasson a térség zarándokturisztikai kínálata.

A változtatás jogát az aktuális járványügyi helyzet miatt fenntartjuk, az esetleges változásról kommunikációs csatornáinkon tájékozódhatnak.

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu

 


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.