Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Zarándokélmények a határtérségben SKHU/WETA/1901/1.1/029

Projekt címe:
Zarándokélmények a határtérségben
Projekt azonosító száma:

SKHU/WETA/1901/1.1/029

Projekt kezdete:
2020.05.01.
Projekt vége:
2020.10.31.
Projektben együttműködő partnerek:
Mária Út Közhasznú Egyesület, Palást község
A projekt célja:
A térség települései, valamint a Mária Út Egyesület partneri viszonyt ápolva tűzték ki célul a zarándokutak fejlesztését, amely kizárólag határon átnyúló együttműködésben valósulhat meg, hiszen közös környezeti adottságokon, kulturális és vallási hagyományokon, örökségeken alapul.

A projekt célja a térségben megjelenő igényekre reagálva zarándokok, aktív turisták számára útvonalajánlatok, turisztikai csomagok összeállítása, rendezvények szervezése, megvalósítása.

A fejlesztések révén valós turisztikai kínálat jön létre a már meglévő szolgáltatások bázisán, az összeállított csomagajánlatok promóciójával, megfelelő marketingeszközök használatával kívánjuk emelni a térségbe látogatók számát, a szolgáltatásokra jelentkező növekvő kereslettel pedig a helyi gazdaságra is jótékony hatással lesz a fejlesztés.

A projekt számszerűsíthető eredményei között említendő az ajánlott útvonalak felmérése és rögzítése, szolgáltatói kataszter, adatbázis összeállítása, a promóciós tevékenységek során összeállított túraajánlatok, a projekt keretében megszervezett rendezvények. Ezen produktumok mind a térségbe érkező, mind a látogatást tervező zarándokok számára nyújtanak információkat és élményeket, a térség turisztikai potenciáljának növelését szolgálják.

A Mária Út Egyesület, valamint Palást Község hosszú évekre visszamenően igyekszik megfelelő feltételeket teremteni annak érdekében, hogy a kitűnő környezeti adottságokkal (Börzsöny és Ipoly-térség), kulturális és vallási örökségekkel (épített örökség, kegyhelyek, jeles események) rendelkező térségben növekedjen a látogatók száma, kihasználva az említett vonzerőkben rejlő potenciált és tényleges turisztikai attrakcióvá válhasson a térség zarándokturisztikai kínálata.

 

id.plakátHU


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.