Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Magyarországi szakmai utak

cikk, szerző: sodi

Szakmai utakat szervezünk a projekt keretében, amelyek lehetőséget teremtenek a térség turisztikai fejlesztését célzó közös gondolkodás és kommunikáció elindítására.

Az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretein belül 2020 május 1. napjával a megvalósítás szakaszába lépett az SKHU/WETA/1901/1.1/029 azonosítószámú, Zarándokélmények a határtérségben című projekt, melyben az együttműködő partnerek Palást Község és a Mária Út Közhasznú Egyesület.

Az elmúlt hetek tevékenységei az együttműködések megerősítésének jegyében zajlottak, aminek köszönhetően a tervezett szakmai utak is megvalósulnak. Elsőként a Mária Út Közhasznú Egyesület szakmai útjaira került sor, szeptember 29-én Kemencén, majd szeptember 30-án Márianosztrán és Szobon találkozott a projekt megvalósításán dolgozó szakmai csoport a meghívott szervezetek képviselőivel.

A kemencei szakmai út alkalmával a projektet megvalósító szakembereknek lehetőségük adódott ismertetni a projekt céljait, az együttműködési lehetőségeket a térség kulturális és természeti értékeinek fenntartásában közreműködő szervezetek képviselőinek, többek között Kemence község polgármesterének, illetve a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület elnökének is.

Másnap Márianosztrán és Szobon további partnerekkel – polgármesterekkel, közművelődési és erdészeti szakemberekkel – zajlott egyeztetés, akikkel a fenti témák mellett a szervezés alatt álló Pálos70 túrához csatlakozó esemény is szóba került, mint további kapcsolódási pont.

A szakmai utak céljuknak és az előzetes terveknek megfelelően zajlottak le, a résztvevők között aktív kommunikáció indult meg a projekteredmények hosszú távú fenntartása, az együttműködések szélesítése érdekében.

  

A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.