Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Szakmai út Paláston

cikk, szerző: sodi

Palást Község is megkezdte szakmai útjainak lebonyolítását, amelyek célja az együttműködések megerősítése, közös gondolkodás elindítása a térség turisztikai fejlesztése érdekében.

Rövid időn belül két szakmai utat szervezett a projekt keretében a szlovákiai Palást Község, melyek közül az elsőnek október 1-jén Kemence adott otthont, majd október 5-én Palástra látogattak a megvalósításban közreműködő szakemberek és a meghívott szervezetek képviselői.

A kemencei esemény programjában a megjelentek közötti szakmai egyeztetés, a projekt céljainak bemutatása, közös munkálatok és hosszú távú együttműködés alapjainak személyes megbeszélése, a térség és a szervezetek által képviselt értékek pontosítása, munkafolyamatok vázolása, majd olyan, helyben található kulturális értékek megtekintése szerepelt, mint a Kisboldogasszony-templom, illetve az Egyház-, Hely- és Iskolatörténeti Múzeum épülete, amely egykor Hont vármegye székháza volt.

Október 5-én Paláston találkoztak a megvalósítók, valamint a térség jelentős értékeit fenntartó meghívott szervezetek képviselői. A napi program az első eseményhez hasonlóan alakult, a szakmai egyeztetést követően a Palásthy-kastélyt, a helyi templomot és az Ivánka Kúriát tekintették meg a résztvevők.

A szakmai utak során – azok céljának megfelelően – aktív kommunikáció bontakozott ki a meghívott szakemberek között, ami a jövőbeni hosszú távú együttműködések alapját jelentheti.

 

A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.