Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

Beszámoló Pálos70 Zarándoklat - Kemence – Márianosztra 2020.10.11.

cikk, szerző: sodi

Hosszas előkészületet követően a projekt során felmért útvonal Kemence és Márianosztra közötti szakaszán került sor a Pálos70 teljesítménytúrához csatlakozó zarándokeseményre a Mária Út Közhasznú Egyesület és Palást község szakemberei szervezésében, 2020. október 11-én, vasárnap.


Az esemény célja egy olyan mintaprogram megvalósítása volt, amely a projekt keretében felmért útvonalra, természeti és kulturális, vallási értékekre épülve tényleges turisztikai attrakciót jelenthet a jövőben, hozzájáruljon a térség zarándok vérkeringésbe való csatlakozásához a projekt célkitűzéseinek megfelelően.

Az eseményen a szakmai megvalósítók mellett 15 fő zarándok vett részt. A reggel 7 órára meghirdetett márianosztrai találkozót és regisztrációt követően a résztvevők számára biztosított transzferrel érkezett a csoport Kemencére, ahol Pongrácz János, a település polgármestere, valamint Szabó József plébános köszöntötték és indították útnak a zarándokokat. A csoport egy része itt csatlakozott a Márianosztráról érkezőkhöz. Az eseményről folyamatos élő bejelentkezést biztosított a Mária Rádió felületein Vásárhelyi Dániel önkéntes.

A több mint 21 kilométer hosszú útvonal felénél, a Kisirtáspusztai kisvasút állomásnál készítettek elő pihenőpontot a szervezők, ahol egy rövid pihenő mellett frissítőt (tea, víz, szőlőcukor, pékáru) vehettek magukhoz a résztvevők. Folytatva útjukat, Márianosztrán csatlakoztak az Esztergomból induló Pálos70 túra résztvevőihez, akikkel közösen vehettek részt a Magyarok Nagyasszonya Kegytemplomban zajló csoportos körbevezetésen és történeti ismertetőn, majd az esemény záró szentmiséjén. A nap a szervezők által biztosított egytálétel közös elfogyasztásával, valamint összefoglaló és záró gondolatok megosztásával ért véget.

A Pálos70 zarándokesemény az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program, SKHU/WETA/1901/1.1/029 azonosítószámú Zarándokélmények a határtérségben című projekt keretén belül az együttműködő partnerek Palást Község és a Mária Út Közhasznú Egyesület együttműködésével került megrendezésre.

A beszámoló tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.