Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.rdvegtc-spf.eu

1Úton Nemzetközi zarándoknap - 2021

cikk, szerző: sodi

Az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program, SKHU/WETA/1901/1.1/029 - Zarándokélmények a határtérségben – 1Úton Nemzetközi Zarándoknap a család felelős férfi tagjaiért

Hazánkban a zarándoklatok különböző helyekről indultak, több szakaszon várták az érdeklődőket. Itt fontos kiemelni azt a két szakaszt, amelyeket a 2020 augusztusában szervezett zarándoklatok alkalmával „mutatkoztak be” az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program, SKHU/WETA/1901/1.1/029 azonosítószámú Zarándokélmények a határtérségben című projekt keretén belül. Az említett szakaszok a Dorog – Péliföldszentkereszt, valamint Esztergom – Márianosztra szakaszok, az idei évben pedig számos új, valamint gyakorlott zarándok előre jelezte részvételi szándékát.

 

„Még ki sem kerültek a hivatalos meghívók, de már jó előre jelzetek a szakaszvezetőink, hogy a két új szakaszra már jelentkeztek és örömmel jönnének, és mi ennek természetesen nagyon-nagyon örülünk! Hiszen mi más mutathatná meg jobban az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap igazi, közösségformáló és közösségteremtő erejét. És természetesen várunk mindenkit nagy szeretettel a dédpapákért, nagyapákért, az apákért és nevelő apákért, a fiútestvérekért, nagybácsikért, vagy a család bármely olyan férfi tagjáért, akik családjuk iránt szeretettel viseltetnek.”

 

Az 1Úton zarándokesemény az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program, SKHU/WETA/1901/1.1/029 azonosítószámú Zarándokélmények a határtérségben című projekt keretén belül az együttműködő partnerek Palást Község és a Mária Út Közhasznú Egyesület együttműködésével került megrendezésre.

 

A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

www.skhu.eu

www.viacarpatia-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.